La fiecare final de an, Institutul Pantone anunta care va fi culoarea ce va da trendul urmatorului an, acea culoare pe care o vom regasi peste tot, incepand de la haine si pana la piesele de mobilier. Pentru 2018, culoarea este ultra violet.

Departe de noi gandul de a promova o anumita culoare sau un anumit stil impus de altii, mai ales cand vine vorba despre copilasi. Fiecare dintre noi este diferit, are propriul stil de viata, isi decoreaza casa asa cum ii place si aranjeaza camera copilului in functie de personalitatea sa, nu de trenduri.

Insa aceasta culoare aleasa acum de Pantone vine cu cateva semnificatii frumoase si profunde iar noi va vom povesti astazi despre ele.

“Maretia si nemarginirea cerului instelat ne-a inspirat in alegerea acestei culori. Cerul este simbolul tuturor posibilitatilor si a dorintei de a cuceri lumi dincolo de lumea pe care o cunoastem”, spune Leatrice Eiseman, director executiv la Pantone. “Este o culoare a noilor tehnologii, a marilor galaxii, a expresiei artistice si a spiritualitatii.”

In lumea spirituala, violetul reprezinta culoarea celor mai inalte frecvente a luminii vizibile, in timp ce “ultra violetul” presupune existenta unei lumini ce nu poate fi perceputa de ochiul uman, cu o frecventa mult mai ridicata. De asemenea, “ultraviolet” este denumirea pe care o are radiatia electromagnetica a soarelui cu efecte pe care cu totii le resimtim, desi ea nu poate fi perceputa de ochiul uman.

 

Si ce legatura au toate aceste lucruri cu copiii nostri?

 

Asa cum vedem noi lucrurile, ultra violet inseamna putere, originalitate, creativitate, viziune, calitati ce ne indreapta cu gandul catre viitorul reprezentat de copii.

Atunci cand apar in viata noastra, ei schimba totul in sufletul parintilor. Schimbarile nu pot fi tot timpul vazute cu ochiul liber, insa ne surprind de fiecare data cand suntem pusi in fata unei situatii si ne trezim reactionand cu mai multa blandete, cu mai multa empatie si cu mai multa duiosie decat o faceam inainte de a-i avea pe ei in viata.

Copiii sunt exploratorii lumii, neinfricati, curiosi, dornici sa afle cum functioneaza lucrurile, cum se pot ei implica in acesta poveste numita “viata”, cum isi pot pune amprenta fara teama, fara rusine si fara alte sentimente apasatoare pe care noi, parintii, le avem.

Astronaut si Lilac – corturile noastre “in trend”

Nu ne-am propus neaparat acest lucru dar, citind anuntul facut de Institutul Pantone, am constatat ca avem si noi doua corturi teepee “in trend”. Este vorba despre cortul Astronaut pentru copiii exploratori si cortul Lilac pentru visatori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si, daca este sa ne gandim la lumea fantastica simbolizata de culoarea lui 2018, am indrazni sa va mai recomandam si corturile noastre cu unicorni – pe roz si pe albastru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Va dorim un 2018 plin de inspiratie si de curiozitate!